1 JULI: WE MOGEN WEER!

      Geen reacties op 1 JULI: WE MOGEN WEER!
We mogen weer

Vanaf 1 juli kan en mag er weer van alles. Natuurlijk binnen bepaalde grenzen, maar het voelt alsof we onze branche met een ‘powerpack’ gaan herstarten. Eindelijk zijn evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Zolang de anderhalve meter, maar gehandhaafd wordt. Even kort de regels:

Binnen:

Bij de regels voor binnen wordt er een verschil gemaakt tussen woningen, binnenruimtes waar mensen zich vooral doorheen bewegen (bijvoorbeeld winkels, musea) en binnenruimtes waar mensen op één plaats zijn (bioscopen, cafés).

  • In binnenruimtes waar mensen vooral op 1 plaats zijn, zoals bijvoorbeeld in restaurants, theaters, of bij bruiloften en uitvaarten, heeft iedereen een vaste zitplaats. Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand.
    • Zonder gezondheidscheck en reservering zijn maximaal 100 personen per ruimte toegestaan, mits hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven.
    • In grotere zalen of ruimtes waar meer dan 100 personen bij elkaar kunnen komen is het verplicht vooraf te reserveren en vindt er een gezondheidscheck plaats. Dan is er geen maximum aantal personen, maar is het nodig om de verkeersstromen rond bijvoorbeeld in- en uitgang en sanitaire voorzieningen goed van elkaar te scheiden.
  • In binnenruimtes met een doorstroom van bezoekers, zoals in winkels en musea, geldt geen maximaal aantal personen. Wel nemen beheerders maatregelen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt.
  • De ventilatie in binnenruimtes moet voldoen aan de voorwaarden in het bouwbesluit en passen bij de bestemming van de ruimte, zodat de lucht vaak genoeg wordt ververst.

Buiten:

  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot elkaar en tot jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Een uitzondering geldt voor mensen die behoren tot één huishouden en voor mensen die een hulpbehoevende helpen. Ze hoeven onderling geen afstand te houden.
    • Vanaf 3 personen kan worden gehandhaafd op de onderlinge afstand van 1,5 meter.
  • Wanneer er buiten sprake is van een continue doorstroming van mensen, zoals in winkelstraten, dierenparken of kermissen, is er geen maximum aantal mensen dat bij elkaar mag komen.
  • In buitenruimtes waar geen continue doorstroming van mensen is, geldt er een maximum aantal mensen dat bij elkaar mag komen zolang er gewerkt kan worden met reservering, een gezondheidscheck en een vaste zitplaats.
    • Er geldt een maximum van 250 personen in situaties waar geen reservering en gezondheidscheck plaatsvinden of waar geen vaste zitplaats is, zoals bij toeschouwers langs de lijn.
    • In de horeca is een vaste zitplaats altijd verplicht.
    • Op buitenterrassen in de horeca mogen onder voorwaarden ‘kuchschermen’ geplaatst worden als alternatief voor de 1,5 meter afstand.

Evenementen:

Het algemene verbod op meld- en vergunningplichtige evenementen wordt per 1 juli opgeheven. Het is aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op anderhalve meter in kunnen richten en of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan. De werkwijze voor het aanvragen van een vergunning kost tijd en het zal dus enkele weken duren voordat de eerste evenementen weer plaatsvinden. Niet alles zal meteen mogelijk zijn.

Er kan dus vanaf 1 juli weer heel veel. Van congressen tot beurzen, van concerten tot sportevenementen. En dat betekent voor de branche dat er weer promotionele producten en diensten nodig zijn om ervoor te zorgen dat potentiële klanten vaste klanten worden, (zakelijke) relaties bestendigd worden en merken zich willen onderscheiden van de concurrentie.

Bekijk meer nieuws

Bron: 29-6-2020 By  PromZ

Geef een reactie