MASCOT introduceert duurzame T-shirts, sweaters en polo’s

MASCOT introduceert duurzame T-shirts, sweaters en polo's

MASCOT presenteert een nieuwe collectie duurzame producten in twee varianten: producten van 100% biologisch katoen en producten van een mix van 60% biologisch katoen en 40% gerecycled polyester. De nieuwe T-shirts, sweaters en polo’s zijn allemaal gemaakt van materialen die klanten een duurzaam alternatief bieden. bekijk de Duurzame Textiel van Mascot

Met de nieuwe bovenstukken introduceert MASCOT een duurzaam alternatief voor de conventionele kledingstukken van katoen of polyester. In totaal lanceert MASCOT tien bovenstukken: T-shirts, polo’s en sweatshirts voor mannen en vrouwen in twee materiaalsamenstellingen. De bovenstukken zullen verkrijgbaar zijn in maximaal zes verschillende kleuren en zijn duidelijk te herkennen aan het Sustainable-logo op de producten. Het logo is een gemakkelijke aanwijzing voor het duurzame alternatief voor uw conventionele werkkledinggarderobe.

Kies kleding die beter is voor mens en milieu

Biologisch katoen wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden en andere gifstoffen. Dat is beter voor zowel de landbouwgrond als de boeren die het katoen telen. Het gerecyclede polyester wordt gemaakt van plastic flessen en andere al gebruikte plasticproducten, die worden ingezameld, gewassen, vermalen tot granulaat en gesponnen tot nieuw polyestergaren. Op die manier wordt plasticafval hergebruikt als nieuwe hulpbron voor de nieuwste lancering van MASCOT. De duurzame bovenstukken worden ook geleverd in producttassen van 100% hergebruikt plastic.

MASCOT neemt zijn verantwoordelijkheid op voor mens en milieu

De introductie van de nieuwe duurzame producten is een natuurlijk onderdeel van de voortdurende inspanningen van MASCOT om de productie en de hele toevoerketen voor de werkkledingproductie van MASCOT te verduurzamen. MASCOT werkt met alle principes van de 17 wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, waarbij natuurlijk speciale nadruk ligt op het 12e ontwikkelingsdoel, dat is gericht op verantwoord verbruik en verantwoorde productie.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN zijn gemeenschappelijke doelstellingen voor bedrijven en organisaties. De wereldgemeenschap heeft een gedeelde verantwoordelijkheid voor het vertalen van wereldwijde behoeften in bedrijfsoplossingen die een duurzame toekomst voor de komende generaties kunnen creëren.

Geef een reactie